Mantelzorg Utrecht

Je bent het, je wordt het, of je hebt er één nodig: een mantelzorger. Bijna iedereen krijgt er op enig moment in het leven mee te maken. Wat komt er dan op je af? En hoe ga je daarmee om? Dat vind je op deze website Mantelzorg Utrecht.

De gemeente Utrecht telt zo'n 25.000 mensen die meer dan 8 uur per week of langer dan drie maanden voor een zieke naaste zorgen. Vanuit haar mantelzorgbeleid wil de gemeente Utrecht graag dat de Utrechtse mantelzorgers hun naaste kunnen helpen zonder dat ze zelf patiƫnt worden.

Waar ben je als mantelzorger mee geholpen? Met verhalen die herkenning bieden. Met praktische antwoorden op je vragen over bijvoorbeeld wonen, werk en geld. En met uitleg en adressen over organisaties in Utrecht die je kunnen helpen. De meeste mantelzorgers vinden het fijn om voor hun naaste te zorgen en willen dat graag blijven doen. Wat ondersteuning, informatie en lotgenotencontact kan helpen om het vol te houden.

De mensen achter Mantelzorg Utrecht
Mantelzorg Utrecht is gefinancierd door de Gemeente Utrecht. Het beheer van de site is in handen van Mantelzorg Utrecht. Zo'n twaalf Utrechtse mantelzorgers hebben een heel belangrijke bijdrage geleverd, door mee te denken over de site en/of hun verhaal op de site te delen. Saskia Engbers heeft de interviews gedaan, de portretfoto's zijn gemaakt door Puck 't Hart. Tot slot hebben vertegenwoordigers van organisaties, verenigd in de Stedelijke Werkgroep Mantelzorg, meegedacht over de site. De foto's van plekken in Utrecht zijn deels afkomstig van Utrecht Toolkit en gemaakt door Ramon Mosterd en CU2030.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord