Alle Mantelzorgers Werken Aan Hun Toekomst (AMWAHT)

Bij AMWAHT ontmoeten mantelzorgers met een migratieachtergrond elkaar in lotgenotengroepen. De groepen worden begeleid door vrijwilligers die door AMWAHT zijn opgeleid. Er zijn groepen in verschillende wijken in Utrecht.

Over deze cursus

Aantal bijeenkomsten : 12
15 deelnemers
Gratis

Nog geen datums bekend op dit moment.

Lotgenotengroep

Voor wie is AMWAHT?

De lotgenotengroepen van AMWAHT zijn voor vrouwelijke  en mannelijke mantelzorgers met een migratieachtergrond. In de veilige omgeving van de groep kunnen deelnemers praten over mantelzorg en onderwerpen als:

  • Het taboe op mantelzorg en ziektes
  • Grenzen stellen: nee zeggen
  • Dementie
  • Regelingen, instanties en hulp

Ook krijgen de vrouwen en mannen de kans om op een speelse manier te oefenen met de Nederlandse taal. Van september tot december en van januari tot juli komen de groepen één keer per week bij elkaar. In het najaar is er een groepsuitje en in juli een groepsfeest.

Vrijwilligerswerk

Mantelzorgers helpen mantelzorgers

De lotgenotengroepen van AMWAHT worden begeleid door vrijwilligers en groepsbegeleiders van U Centraal. De vrijwilligers zijn zelf ook mantelzorger (geweest) en door U Centraal opgeleid tot groepswerker. Op een laagdrempelige manier maken ze thema’s en taboeonderwerpen bespreekbaar. Het lesmateriaal ‘Gezonde Taal’ van Taal Doet Meer wordt hierbij als leidraad gebruikt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via telefoon 030-236 1740 of mail info@mantelzorgutrecht.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord