Alzheimer Theehuis

Het Alzheimer Theehuis is er speciaal voor mensen van Marokkaanse of Turkse afkomst. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je informatie over dementie en alzheimer in de Marokkaanse of Turkse taal.

Over deze cursus

Aantal bijeenkomsten : 12
20 deelnemers
Gratis

Nog geen datums bekend op dit moment.

Kennis over dementie
Voor wie is het Alzheimer Theehuis?

Veel Marokkaanse en Turkse ouderen blijken weinig informatie te hebben over dementie en alzheimer. Ook vinden zij het vaak lastig om hierover te praten met hun naasten. Het kan enorm helpen om meer kennis over het ziektebeeld te hebben. Dit zorgt voor meer begrip en als mantelzorger weet je zo beter wat je voor je naaste en jezelf kan doen. Vaak levert dit meer rust op. Het Alzheimer Theehuis is een ontmoetingsplek voor Turken en Marokkanen die te maken hebben met dementie. Er wordt Turks of Marokkaans-Arabisch gesproken.
Daarnaast is er ook het Reizend Alzheimer Theehuis. Hierbij gaan we naar de doelgroep toe en geven we op laagdrempelige wijze in verschillende wijken informatie.

Ervaringen delen
Wat gaan we doen?

Elk jaar zijn er 4 bijeenkomsten op verschillende locaties in Utrecht. In een informele sfeer kunnen bezoekers van het Alzheimer Theehuis ervaringen delen en vragen stellen. Ook wordt er een voorlichtingsfilm vertoond.

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe herken je alzheimer?
  • Wat kun je verwachten van het ziekteverloop?
  • Wat is de impact van alzheimer op je gezin/relatie?
  • Welke ondersteuning is er mogelijk voor degene met alzheimer?
  • Welke ondersteuning is er voor de partner/familie (mantelzorgers)?
  • Waar is verdere informatie te vinden?

Voor meer informatie kun je contact opnemen via telefoon 030-236 1740 of mail info@mantelzorgutrecht.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord